Laden...

Succes

→ Winkelwagen bijgewerkt

Info

→ Winkelwagen bijgewerkt

Succes

E-mail verzonden!

Fout

E-mail niet verzonden!

Fout

Artikel niet meer op voorraad!

Fout

Succes

Succes

Fout

Pers

Cuinesse in Genk: Fondue en streetfood

GENK - Zowat een half jaar geleden openden Alessio Saia (33) en Tom Robyns (43) in hartje Genk restaurant Cuinesse. Zij serveren er vooral vis- en vleesfondue en streetfood in een gepimpte versie.

Alessio werkte geruime tijd in het Genkse grillrestaurant De Molen. Toen Tom Robyns hem voorstelde om zijn vennoot te worden in een horecazaak, aarzelde hij niet. "Een droom die uitkwam", zegt de jonge chef. Hun zaak is ondergebracht in een vroeger kapsalon. "Ik doe in vastgoed en wilde aan het pand een nieuwe bestemming geven", preciseert Tom. Hij dacht aan een restaurant, maar een Italiaans eethuis was geen optie. "Daarvan zijn er al genoeg in Genk. Omdat er in Limburg nauwelijks fondue-zaken zijn, leek me dat een goed idee. Het aanbod moest wel meer zijn dan een pot vet met een stukje vlees." De opzet mag geslaagd genoemd worden. Zo zijn de sausjes bij het vlees en de bouillon voor de visfondue huisgemaakt. Voor wie niet van fondue houdt, is er keuze genoeg met o.m. garnaal- en kaaskroketten, hotdogs en spareribs.

Waarom moet je hier gaan eten?

1. Voor het knusse interieur met eigentijdse meubels en verlichting, buffet en serveerkast van hout uit oude schuren, warme parketvloer en wandbreed suggestiebord.

2. Voor het Friends Table Menu: aperitief met amuse, fondue van vis of vlees en als dessert fondue van chocolade of karamel voor 37,50 euro. Inclusief drank: 50 euro.

3. Voor de tartarenhoed: een fonduestel in de vorm van een hoed, waarop rund, kalkoen, scampi en spek worden geprikt. De rand is gevuld met groentebouillon.

Praktisch

Adres: Grotestraat 7, Genk, 0498/60.33.62

Openingsuren: ma-di-do-vr-zo 12 & 18 u.,za 18 u.

Website: cuinesse.be

Prijs: €10-37,50

Starter van de week: streetfood en fondue in Genk

Interieur restaurant Cuinesse Genk

Alessio Saie en Tom Robyns geloven zo sterk in hun horecaconcept dat ze enkele weken geleden de sprong hebben gewaagd: in de Grotestraat in Genk is hun restaurant Cuinesse open gegaan. Er wordt streetfood en fondue geserveerd. “Een concept dat in de wijde omgeving nog niet bestaat”, zeggen de zaakvoerders.

Alessio heeft een ruime ervaring in de horeca en staat zelf achter het fornuis. “Food & Friends is het thema van onze zaak”, zegt hij. “Gezellig samen tafelen onder vrienden en napraten met een goed glas wijn. Op de kaart staan verschillende tapas, pimped hotdogs, ribbetjes, slaatjes,… maar ook fondue. Zowel vlees als vis, Chinese fondue, kaasfondue of als dessert een fondue van chocolade of caramel…”

Tom beseft dat investeren in de horeca een risico is. “Het is steeds een droom geweest om een eigen zaak te hebben. Dat we het nu doen is omdat we sterk geloven in ons concept en uiteraard in onszelf. Ondernemen is nu eenmaal risico’s nemen, weliswaar berekende risico’s. We zijn dan ook op zoek gegaan naar een concept dat in Genk en omstreken niet bestaat en waar we niet afhankelijk zijn van veel personeel. Zo zijn we op het idee gekomen van streetfood en fondue.”

Cuinesse wil vooral een gezellige zaak zijn. “Er hangen herkenbare fotokaders aan de muur, het meubilair straalt warmte uit en we opteren voor een open keuken, zodat de gasten live kunnen genieten van de kunsten van chef Alessio. We hebben er ongelooflijk veel zin in”, besluiten beide zaakvoerders.

Artikel over Culinesse in Genieters van Genk