Laden...

Succes

→ Winkelwagen bijgewerkt

Info

→ Winkelwagen bijgewerkt

Succes

E-mail verzonden!

Fout

E-mail niet verzonden!

Fout

Artikel niet meer op voorraad!

Fout

Succes

Succes

Fout

Food & Friends


Het verhaal achter ons restaurant in Genk

Het is steeds een droom geweest om een eigen zaak te hebben. Tegen het advies van velen om niet te ondernemen in Genk hebben we dit toch gedaan. De reden is dat we sterk geloven in ons concept en uiteraard in onszelf. Alessio is als het ware groot geworden in de horeca. Koken is dus ook zijn passie. Onder het motto live your dream hebben we de stap genomen. Geen gemakkelijk keuze maar ondernemen is risico's nemen. Weliswaar berekende risico's.

New concept restaurant

Culinair en comfortabel eten voor vrienden

We zijn dan ook op zoek gegaan naar een concept dat niet in Genk en omstreken bestaat en waar we niet afhankelijk zijn van veel personeel. Zo zijn we op het idee gekomen om streetfood en fondue te serveren. Streetfood slaat terug op de pimped hotdogs, jacked potatoes en verschillende types fondue (vlees, vis, tartarenhoed, kaas, chocolade en caramel). We hebben tevens gekozen voor een open keuken. Zo kunnen de gasten genieten van de kunsten van chef Alessio en hij kan dan weer op zijn beurt genieten van zijn gasten in de zaal.

Cuinesse specialiteiten

Kaas fondue

De kaasfondue is ontstaan uit de noodzaak om 's winters nog een verteerbare pot eten te hebben. Kaas werd gemaakt in de zomer en de meeste soorten waren tegen de tijd dat het dorp of huis ingesneeuwd was niet meer echt super. Melk was er vaak wel met dank aan de koe-aan-huis. Door de kaas in de melk te smelten werd de zaak weer verteerbaar.

De kaassoep werd ook gegeten met aardappels nadat deze door de ontdekkingsreizigers naar Europa gekomen waren. Andere opvattingen gaan ervan uit dat bovenstaande niet logisch is omdat de benodigde kaas in die tijd een luxe product was, en dat in de 18de de en 19de eeuw de kaasfondue als delicatesse gegeten werd door de rijken. Het sluit het andere niet uit, de armen kaassoep, de rijken kaasfondue.

Met de opkomst van betere bewaar technieken raakte de kaasfondue uit de gratie. In de jaren zestig is de kaasfondue opnieuw uitgevonden door de Zwitsers, nu als luxe eten met wijn en brood. Omdat elk dorp in Zwitserland zijn eigen kaas (en/of wijn) heeft zijn er ook veel varianten van de kaasfondue ontstaan. Wij serveren jullie 3 varianten van kaasfondue, zodat je je ook even Zwitsers kunt voelen.

Foto van chocolade fondue

Tartarenhoed

In de ring van de hoed komt een heerlijke groentebouillon, waarin je de groenten kan garen. Aan de spiesjes op de hoed wordt het vis en vlees geprikt, de sappen hiervan verrijken bij het gaarproces de bouillon, waardoor deze extra krachtig wordt.

Afbeelding van chocolade fondue